klik-klak-kluk

u folo, i folo too

a reminder for me...

Allahu ma'i, Allahu naadhiri, Allahu syaahidi
Allah bersamaku, Allah melihatku, Allah menyaksikan aku.


"Hasbunallah wa ni'mal wakil"
(Cukuplah Allah menjadi penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik Pelindung).

Pages

Instagram

Wednesday, February 20, 2013

cubaan untuk berubah

untuk melakukan sesuatu perubahan ke arah yang lebih baik adalah sukar. meaning sukar adalah banyak rintangan dan halangan sama ada dari luar atau dalaman iaitu hati. pergh.. kekadang berjaya kekadang tewas gak. walau sekuat mana pun cuba bertahan kekadang tewas kekadang berjaya bertahan. hahaha...

perubahan #1 :

untuk menjadi insan yang bersikap positif dan berfikiran positf. perghhh.. bukan mudah yea. walaupun diri rasa boleh , tapi hakikatnya anasir-anasir negatif di sekeliling terlalu banyak. contohnya macam mengata/mengumpatlah. diri cuba untuk mengelak, tapi kekadang seronok pulak bila dengar orang lain tengah anyam ketupat sekaligus diri pun join sekali... astarafirullah... mengucap panjang... itu pun bila dah abes mengayam. huhuhuhuhu.... 

perubahan #2 :

untuk menjadi insan yang lebih penyabar... ini memang..ini memang sedang berusaha sehabis baik. tapi memang selalu tewaslah.. terutamanya bab anak-anak. pergghhh... memang sentiasa menguji kesabaran. huhuhu... tapi bila masuk bab menepati masa.. memang ninironna xboleh nak sabar. apa perasaan orang yang suka buat orang lain menunggu yea.. kalo takat 5 minit tahan lagi.. tapi kalo dah berpuluh-puluh minit, memanglah...memanglah...haih... xboleh nak kata apa. mana g perasaan kasihankan pada yang menunggu yea? owh... sedih sekali

perubahan #3 : 

meminta maaf dan memaafkan... well yang nih memang selalu dipraktikkan dengan anak-anak. xkiralah ibuayahatoknenek.. sepatutnya kalo kita yang salah, kita harus meminta maaf... xluak pun.. xmalu pun.. malah anakanakcucucucu akan lebih menghormati kita. percayalah.. cuba korang buat.. 

perubahan #4 :

ucapkan terima kasih.. yang ni lagi satu.. memang dipraktikkan bersama anak-anak. xkiralah sekecil mana pun bantuan yang anak-anak hulurkan , ucapan terima kasih/thank u memang xpenah lupa diucapkan. kalo korang xpenah cuba dengan anakanak, apakata korang try. sejuk hati tau bila dengar anakanak say thank u... sebagai contoh... bila buat susu anak, diaorang musti kata thank u ibu.. kekadang diaorang lupa, tapi kita ingatkanlah.. xrugi oooo... try..try.. better late than never kan..kan..

perubahan #5 :

xpikir lagi.. sekian.

2 comments:

UniMeOw said...

yeah..
nak berubah mmg susah..

& nak kekalkan perubahan tu laaagi susah!aummmm~

Anonymous said...

[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci 財布 メンズ[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci の財布[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci 長財布[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci 新作 財布[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci メンズ 財布[/url]




グッチは、イタリアの方法および皮革製品商標(グッチグループの一部)です。それはフランスの会社PPRによって所有されます。グッチは1921年にフィレンツェでGuccioグッチによって設立されました。 オフィシャル オンラインショップ では、オンライン限定商品をはじめ、ハンドバッグやラゲージ、レザー小 物、スカーフ、ベルト、ウォッチなど幅広い製品のラグジュアリーなオンライン ショッピングをお楽しみいただけます。





[url=http://www.yahooguccionline.com/グッチ-財布最大80%offの人気sale☆☆グッチ-gucci-グッチ-gucciシマ-コインケース-ローズピンク-p-157.html]http://www.yahooguccionline.com/グッチ-財布最大80%offの人気sale☆☆グッチ-gucci-グッチ-gucciシマ-コインケース-ローズピンク-p-157.html[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com/「gucciグッチ-アウトレット」【即纳】グッチ-gucci-gg柄-ハンドバッグ-ベージュ&アイボリー-17001-p-359.html]http://www.yahooguccionline.com/「gucciグッチ-アウトレット」【即纳】グッチ-gucci-gg柄-ハンドバッグ-ベージュ&アイボリー-17001-p-359.html[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com/【gucci専門販売店】★安価高質★グッチ-gucci-ジョイ-ggプラス-ショルダーバッグ-ホワイト&サンドベージ-p-271.html]http://www.yahooguccionline.com/【gucci専門販売店】★安価高質★グッチ-gucci-ジョイ-ggプラス-ショルダーバッグ-ホワイト&サンドベージ-p-271.html[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com/グッチアウトレット専門店【在庫あり!週末特価!】グッチ-gucci-グッチ-gucciシマ-ウエストポーチ-ブラック-p-496.html]http://www.yahooguccionline.com/グッチアウトレット専門店【在庫あり!週末特価!】グッチ-gucci-グッチ-gucciシマ-ウエストポーチ-ブラック-p-496.html[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com/【gucci専門販売店】★安価高質★グッチ-gucci-グッチ-gucciシマ-トゥインズ-ショルダーバッグ-アイボ-p-244.html]http://www.yahooguccionline.com/【gucci専門販売店】★安価高質★グッチ-gucci-グッチ-gucciシマ-トゥインズ-ショルダーバッグ-アイボ-p-244.html[/url]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails