klik-klak-kluk

u folo, i folo too

a reminder for me...

Allahu ma'i, Allahu naadhiri, Allahu syaahidi
Allah bersamaku, Allah melihatku, Allah menyaksikan aku.


"Hasbunallah wa ni'mal wakil"
(Cukuplah Allah menjadi penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik Pelindung).

Pages

Instagram

Tuesday, March 8, 2011

Umai d'Lake Cafe

Assalamualaikum w.b.t
Selamat Pagi

Lokasi : Umai d'Lake Cafe, Monumen Alaf Baru, Presint 2



malam tadi kami pegi terjah satu cafe yang baru dibuka pada 4/3/2011 yang lepas. tahu ada cafe baru nih pun kes PR anto emel opis. pastu rasa cam teruja jer, terus bagi cadangan pada po'cik jaing. dan mujurlah cadangan diterima dengan serta merta. hehehe...



nih antara menu2 yang ada. xdelah snap semua menunya. kang xsurpriselah. rege makanan/minuman adalah rege standard. xdelah mahal mana pong. bolehlah.. tuk pengetahuan, sebelum ahkak snap gambo nih, ahkak dengan tanpa segan silunye mintak izin dengan tuan cafe tuk amek gambo tuk ditepek kat blog. mujurlah tuan cafe kata ok..boleh..boleh.. terima kasihlah.. fuhh.. lega. lagipun masa kami sampai tuh, xde customer lain. jadinya terus snap lelaju.



tuk percubaan pertama, kami oder nasi goreng kerabu, meehoon goreng xpedas dan homemade pizza. rasanya? not badlah. kenalah dengan lidah kami semua. meehoon goreng tuh memang sedap oooo.. kalolah bufet, memang ahkak tambah lagi. homemade pizza tuh pulak, rangup jer. krokkrok bila mengunyah. afifflah yang paling banyak makan pizza tu. seronok tengok dia makan.



sementara tunggu makanan sampai, snap2 dulu gambo kat dalam cafe nih. modelnya adalah afiff. tah apa angin dia, mood baik jer tuk berposing. siap suh ibu snap gambo dia lagi. kat dalam cafe nih.. selesa sesangat. ooh.. kat luar pun ada kusimeja jugak. tapi dek kerana agak gelap, maka kami duk kat dalam jerlah. lagipun riso kalo ada nyamuk pulak.



budak tecit nih kan, dia memang pantang masuk kete. asal masuk kete jer, dia musti lena. asal lena jer, musti masuk kete. bila kuar dari kete jer, otomatik dia bangun. huh...tapi malam tadi, dia mmg duk recaj tenaga. masa kami duk makan baru dia bangun. gamaknya dia bau pizza tu kot. bangun2 terus nak makan.



kalo nak datang cafe nih, korang kena masuk kat jalan sebelah masjid besi tuh. kat tempat parking bus. buat masa sekarang, kat luar cafe nih agak suram dan sunyi sepi sikitlah. cos tuan cafe baru apply tuk pasang lampu. erm.. banner pun xde tau. belum lpasang agi.. cos semuanya kena minta kelulusan dari perbadanan dululah. kalo nak tengok view tasik, korang datanglah dalam kul 5.30 petang ke atas, musti cantek viewnya. kalo datang pas maghrib, leh tengok masjid besi dihiasi dengan cahaya lampu lah. insyaAllah, pasni kami akan datang belah petang pulak. apalagi... korang terailah pulak makan kat cafe nih...

p/s: geng xuitm, agak2nya lokasi nih boleh jadi tempat kita lepak tak tuk masa akan datang?

4 comments:

@Z said...

setujuuuu....dah boring asik alamanda jer...haa aku tau nape pilih situ...sbb ko boleh pegi jalan kaki je kan? kan? kan? hehehe....

nn said...

hahahaha.. wei.. agak jauh jugaklah kalo nak jalan kaki..huhuhu...ala.. ko musti nak amek aku punye sebab ko musti xtau jalan nak ke sana.. kan..kan..kan..:p

Anonymous said...

macam best jer.. susah nak dapat tempat cantik with reasonable price kat putrajaya ni.. mesti mau..

Noniey said...

hai sis,
menarik kat sini...baru cari2 info pasal cafe neh..coz ada kuar kat paper..harga not bad...bleh pergi neh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails