klik-klak-kluk

u folo, i folo too

a reminder for me...

Allahu ma'i, Allahu naadhiri, Allahu syaahidi
Allah bersamaku, Allah melihatku, Allah menyaksikan aku.


"Hasbunallah wa ni'mal wakil"
(Cukuplah Allah menjadi penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik Pelindung).

Pages

Instagram

Saturday, March 1, 2014

Dan baby pun keluar....

Masuk labour room, terasa tenaga makin berkurangan. Memang xlarat gilerla masa tu. Ditambah lagi dicucuk dengan ubat tahan yang boleh menyebabkan mengantuk. Adoilahai... Dah tahu ubat yu boleh.menyebabkan mengantuk, napelah diberi jugak kepada ibu yang memang tengah bersakit nak bersalin.

dalam pada tu, tetiba rasa baby nak keluar sangat dah. terasa dia duk menekan belah kanan, cam duk berpusing. wah... ibu xde tenaga sayang. macamana ni? ibu siap bagitau doktor yang ibu xde tenaga. doktor cakap.. kalau forcep, ibu tetap kena push jugak. huhuhuu.. acaner? dalam pada masa yang sama, ibu duk set dalam otak "jangan angkat punggung, jangan angkat punggung". hihihi.. sempat lagi.. yeala.. kalo angkat punggung nanti kena jahit. ibu xmau..xmau... oleh kerana ibu memang xlarat, doktor suruh tarik nafas dendalam, dagu letak di dada.. dan..dan.. pushhhhhhhhhhhhh... perghhhhh... lega.. alhamdulillah.... baby telah selamat keluar.memang lega giler. ibu terus kehabisan tenaga. hanya ingat nak makan..nak makan..nak makan. hahahaha.... eh.. lupa pulak.. baby selamat dilahirkan pada pukul 7.02 pagi,  1.3.2012. hihihi.... ayah pulak pas qamatkan baby terus balik rumah nak setelkan abang, kakak arissa dan kakak ameena. hari tu lambatlah abang dan kakak arissa pergi sekolah. kuikuikuikui... apapapun... baby yang diberi nama Ayra Ayeesha Aiman kini telah pun berusia 2 tahun. wah... dah besar baby ibu.
 
Ibu ucapkan SELAMAT HARI LAHIR SAYANG... SEMOGA MENJADI ANAK YANG SOLEHAH DAN BERJAYA DI DUNIA DAN AKHIRAT.


dah 2 tahun baby ibu ni. (barubanguntidur)
hai semua! hari ni birthday saya. saya dah mandi dan wangi. sekarang saya on the way nak balik kampung jumpa nenek dan moyang. yippieeeee... 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails